Aanleiding voor deze verbouwing was een volledig inpandig gelegen keuken. Een sociale bezigheid als koken moest een meer centrale plek in de woning krijgen en zo mogelijk voorzien worden van daglicht. De tuin mocht ook een grotere rol in dagelijkse activiteiten krijgen.

Het koken is onderdeel van het wonen gemaakt door een muurdoorbraak en een daglichtopening in het dak op een strategische plek. De nieuwe keuken in stijl van jaren 20 mag gezien worden. Een ’vouwpui’ in de bestaande uitbouw nodigt uit om de tuin te betrekken bij het wonen. Hierdoor kan de gevel over een lengte van 7 meter volledig open gemaakt worden. Gehele begane grond is gerenoveerd en teruggebracht in stijl van de jaren twintig, compleet met deurlijsten, lambriseringen, verlichting en tegelwerk van die tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>