Bij dit ontwerp is samengewerkt met Hiltje Huizenga, één van de collega’s van het samenwerkingsverband HRH architecten. Op de hoek van de Graaf Floriskade is in november 2017 de bouw bijna afgerond van dit woonhuis van 450 m2 woonoppervlak. In de Coendersbuurt in Delft  zijn een groot aantal zelfbouw woningen in gerealiseerd. De kavel CB013 bevindt zich op een beeldbepalende hoek,  die opgemerkt kan worden als ‘het gezicht’ van de Coendersbuurt, gezien vanuit het Station en binnestad. HRH architecten kon zich bijna geen mooiere kavelpositie en opdracht wensen in deze  nieuwe buurt!  De bijzondere positie wordt wat ons betreft weerspiegeld in een passende materiaalkeuze en  architectuur, met oog voor detail en relief in de gevels.

Uniek aan de ligging op deze hoek  is ook het panorama dat zich ontvouwt gezien vanuit de woning. Dit omvat een groot deel van de binnenstad met nieuwe en oude kerk en het oude en nieuwe station op de voorgrond.  Om dit optimaal te kunnen beleven is er voor gekozen om te wonen op de tweede verdieping. (lift aanwezig) Op de derde verdieping bestaat uit een dakopbouw en een zeer ruim terras met zelfde zicht en altijd zon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>