Hortensiastraat Breda 2014

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Aanleiding voor deze verbouwing  was een volledig inpandig gelegen keuken. Een sociale bezigheid  als koken moest een meer centrale plek in de woning krijgen  en zo mogelijk  voorzien worden van daglicht. De tuin mocht  ook een grotere rol in dagelijkse activiteiten krijgen.

Het koken is onderdeel van het wonen gemaakt door een muurdoorbraak en een daglichtopening in het dak op een strategische plek. De nieuwe keuken in stijl van jaren 20 mag gezien worden. Een ’vouwpui’ in de bestaande uitbouw nodigt uit om de tuin te betrekken bij het wonen. Hierdoor kan de  gevel over een lengte van 7 meter volledig open gemaakt worden. Gehele begane grond is gerenoveerd en teruggebracht in stijl van de jaren twintig, compleet met deurlijsten, lambriseringen, verlichting en tegelwerk van die tijd.