Graaf Floriskade, Delft

Exclusief woonhuis Graaf Floriskade, Delft. HRH project

In 2020 is de dit woonhuis in de nieuwe Coendersbuurt in Delft opgeleverd. In deze buurt zijn een groot aantal zelfbouw woningen gerealiseerd.

Het kavel CB013 bevindt zich op een beeldbepalende hoek (van de Graaf Floriskade), die gezien kan worden als ‘het gezicht’ van de Coendersbuurt. Wij konden ons als architecten bijna geen mooiere kavelpositie en opdracht wensen in deze  nieuwe buurt. De bijzondere positie is vertaald in een passende materiaalkeuze en architectuur, met veel oog voor detail en reliëf in de gevels.

Uniek is ook het panorama dat zich ontvouwt gezien vanuit de woning. Dit omvat een groot deel van de binnenstad met o.a. de torens van de nieuwe en oude kerk, en met het oude en nieuwe station op de voorgrond. Om dit optimaal te kunnen beleven is er voor gekozen om te wonen op de tweede verdieping. (lift aanwezig) De derde verdieping bestaat uit een dakopbouw en een zeer ruim terras met zelfde zicht en altijd zon. In dit project is samengewerkt met Hiltje Huizenga van samenwerkingsverband HRH architecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *