Woonhuis met souterrain

Woonhuis met souterrain, Graaf Floriskade, Delft. HRH project

Deze woning is gelegen aan de autovrije Graaf Floris kade in de nieuwe Coendersbuurt te Delft. De woning kijkt weids uit over de Nieuwe Gracht en het park dat boven de nieuwe spoortunnel is aangelegd. 

Doordat de woning een half verdiept souterrain heeft, konden er maar liefst 5 bouwlagen worden gemaakt, dit is qua volume een flinke woning. Licht en flexibiliteit zijn de belangrijkste thema’s in het ontwerp van het statige herenhuis. In de betonnen vloeren bevinden zich extra sparingen, zodat eventueel ooit een extra trappenhuis kan worden gemaakt. In eerste instantie doen deze dienst als vides. De gevel is opgezet in een neutraal grid van verdiepingshoge ramen, zodat de achterliggende verblijfsruimtes flexibel zijn in te delen en overal voldoende daglicht gegarandeerd is. 

De donker getinte gevelsteen zal contrasteren met de wederzijdse buren, wat bijdraagt aan een levendig en uitgebalanceerd straatbeeld. In dit project is samengewerkt met Annekee Ritsema van samenwerkingsverband HRH architecten.

Opdrachtgever Particulier
Stedenbouwkundige Palmbout Delft
Totaal m2 BVO 300 m2
Programma Eengezinswoning 
Supervisoren Jaap van den Bout, Wytze Patijn
Rol Architect
Periode 2015-2020
Adres Graaf Floriskade, Delft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *